Fasadeoppussing? Vi utfører oppdrag i Drammen

Fasadeoppussing? Vi utfører oppdrag i Drammen

Behov for fasadeoppussing i Drammen? Fasader Viken kan utføre det meste av fasadearbeid, inkludert oppussing for tre, tegl, mur, puss og glassfasader

Ser du etter noen til å utføre fasadeoppussing i Drammen? Fasader Viken kan utføre det meste av fasadearbeid, inkludert oppussing for tre, tegl, mur, puss og glassfasader. 


Hvorfor trenger fasaden en oppussing? 


Over tid vil både vær og andre faktorer kunne slite på fasaden. Maling som begynner å skrelle av, deler  som løsner, dannelse av sprekker eller farge som begynner å falme er bare noen tegn på at det kan være tid for en oppussing.


Det kan være lett å overse mindre slitasje på fasaden, men er du smart tar du tak i dette så fort det lar seg gjøre. Lar du det går for lenge vil det uten tvil ende opp med å bli dyrere å rette opp i. Jo større skade, jo dyrere blir også oppussingsarbeidet. 


I Fasader Viken jobber vi med omtrent alle typer fasader. Ved oppussing av fasader kan vi bistå med alt fra utskiftning av dører, vinduer og paneler,  kledning, fjerning av gammel maling, oppmaling, isolering, pussarbeid, og også restaureringsarbeid med detaljer. 


Fasadeoppussing - Murfasade 


En fasadeoppussing av en murbygning kan innebære en rekke forskjellige tiltak avhengig av bygningens tilstand og ønsket resultat. Generelt sett vil en fasadeoppussing av en murbygning omfatte følgende trinn:


Inspeksjon og vurdering: En grundig inspeksjon av bygningens fasade vil bli utført for å vurdere tilstanden til murverket og identifisere eventuelle skader eller problemer.


Rengjøring: Før oppussingsarbeidet kan begynne, vil det være nødvendig å rengjøre fasaden grundig for å fjerne skitt og smuss.


Reparasjon av skader: Hvis det er skader på murverket, som sprekker, bulker eller avskallinger, vil det være nødvendig å reparere disse før oppussingsarbeidet kan fortsette. Dette kan innebære å erstatte ødelagt murstein eller puss, eller å fylle ut sprekker med fugemasse.


Pussing og maling: Etter at eventuelle skader er fikset vil vi pusse eller male fasaden. Dette vil bidra til å gi bygningen et nytt og friskt utseende og beskytte muren mot vær og vind.


Tilleggselementer: Noen fasadeoppussinger kan også omfatte tilleggselementer som for eksempel nye vinduer, dører eller balkonger. 


Fasadeisolering: Hvis ønskelig eller nødvendig, kan fasadeoppussingen også inkludere isolering av fasaden for å øke bygningens energieffektivitet og redusere varmetap.


Fasadeoppussing - Trefasade 


En fasadeoppussing av en trefasade kan foregå på ulike måter. Generelt sett vil en fasadeoppussing av en trefasade omfatte følgende trinn:


Inspeksjon og vurdering: En grundig inspeksjon av trefasaden vil bli utført for å vurdere tilstanden til treverket og identifisere og kartlegge eventuelle skader eller problemer.


Reparasjon av skader: Hvis det er skader på treverket, som sprekker, bulker eller råte, vil det være nødvendig å reparere disse før oppussingsarbeidet kan fortsette. Dette kan innebære å bytte ut ødelagte planker eller å reparere råteskader.


Overflatebehandling: Etter at eventuelle skader er reparert, vil fasaden bli overflatebehandlet. Dette kan innebære å male, beise eller lakkere treverket for å beskytte det mot vær og vind og gi det et nytt utseende.


Tilleggselementer: Noen fasadeoppussinger kan også omfatte tilleggselementer og snekkerarbeider, eksempelvis nye vinduer, dører eller balkonger.


Ved behov kan vi også utføre isolering av fasaden for å øke bygningens energieffektivitet og redusere varmetap.


Fasadeoppussing - Glassfasader 


Har du knust, sprukket eller feil på glassfasaden på andre måter? Vi hjelper deg. Vi har god erfaring med både glass og aluminiumsprodukter. 


Ved oppussing av glassfasader kan vi være behjelpelige med oppgraderinger til nye kombinasjoner med tre, mur eller steinvegger, skifte ut eksisterende glassplater med nye eller reparere skadede/knust glass.


Etter at eventuelle skader er reparert, vil fasaden bli overflatebehandlet. Dette kan innebære å påføre en beskyttende film eller coating på glasset, for å beskytte det mot vær og vind og gi det et nytt utseende.


Vi hjelper deg med fasadeoppussingen

 

Når vi kommer for å utføre en fasadeoppussing vil vi sørge for at bygget ditt både er funksjonelt, estetisk pent å se på og trygt bevart for flere år frem i tid. 


Trenger du hjelpe med fasadeopussing i Drammen? Fasader Viken hjelper deg gjerne. Vi kan stille som totalentreprenør for hele prosjekter dersom du har behov for tilleggstjenester fra andre fagområder. 


Kontakt oss i dag for å bestille en befaring